Wiener osigranje
Foto: Walter Leonhartsberger-Schrott, Jasminka Horvat Martinović i Christoph Schoefboeck

Wiener osiguranju pripojeno je Erste osiguranje, čime je stvorena četvrta po snazi osigurateljna kuća u Hrvatskoj. Cilj ojačanog Wienera u Hrvatskoj je zauzeti tržišni udio od najmanje 10 posto, dva postotna boda više u odnosu na sadašnji udjel, najavili su čelnici te kuće na današnjoj konferenciji za novinare.

Pripajanje se dogodilo kao dio strateških ciljeva Vienna Insurance Group, vodeće osigurateljne grupe u Srednjoj i Istočnoj Europi. Pripajanja su prije Hrvatske već odrađena u Slovačkoj, Češkoj i Mađarskoj, a slijedi i u Austriji.

Predsjednik Uprave Erste banke Christoph Schoefboeck pojasnio je kako je pripajanje Erste osiguranja Wiener osiguranju samo nastavak dugogodišnjeg uspješnog partnerstva između Erste banke i Vienna Insurance Group. Iz strateške pozicije, Hrvatska je za Vienna Insurance Group jedno od ključnih tržišta na kojem želi dodatno ojačati poziciju.

Srednjoročno puno očekuju od razvoja zdravstvenog osiguranja te osiguranja imovine, prije svega kuća i stanova, a već sada zauzimaju treću poziciju na tržištu životnog osiguranja.

Objedinjenjem osiguranja formirana je i nova Uprava. Nova predsjednica Uprave Wiener osiguranja je Jasminka Horvat Martinović, dosadašnja članica Uprave, dok prethodni predsjednik Uprave Walter Leonhartsberger-Schrott odlazi u mirovinu. Članica Uprave postala je bivša predsjednica Uprave Erste osiguranja Snježana Bertoncelj, dok na dosadašnjim pozicijama ostaju članovi Uprave Tamara Rendić i Božo Šaravanja.