act

ACT Grupa, zajednica društvenih poduzetnika i potporna organizacija za razvoj društvenog/impact poduzetništva u Hrvatskoj te srednjoj i jugoistočnoj Europi, pokrenula je novi program podrške hrvatskim impact poduzetnicima.

Program podrške ‘U Zoni’ razvojni je program koji kroz intenzivni šestomjesečni akcelerator potiče mikro i male poduzetnike da prijeđu u fazu rasta i razviju poslovanje.

Program je razvijen i pokrenut u suradnji s Entrepreneurship Academy Europskog fonda za jugoistočnu Europu (EFSE), jednim od vodećih fondova u impact investiranju, Erste bankom koja već nekoliko godina provodi jedinstveni program društvenog bankarstva te zakladom Erste Stiftung.

Program ‘U Zoni’ usmjeren je mikro ili malim poduzećima, registriranima u Republici Hrvatskoj, koja imaju dugoročni pristup stvaranja pozitivne promjene, odnosno u svom se poslovanju, osim ekonomskih, vode i društvenim ili ekološkim ciljevima.

Prilika za 10 poduzeća

Fokus programa je na rastu i razvoju održivih poduzeća te se prijavitelji mogu prijaviti s jednim od sljedećih ciljeva rasta: poboljšanje postojećeg proizvoda ili usluge; lansiranje novog proizvoda ili usluge; postav novih poslovnih procesa; povećanje proizvodnje ili operativne učinkovitosti; tržišni rast; ulazak na nova tržišta; standardizacija kvalitete, proizvoda ili usluga te izmjena poslovnog modela u model izgrađen oko pozitivnog društvenog utjecaja.

Prijave za sudjelovanje u programu otvorene su do 13. svibnja, nakon čega će stručna komisija odabrati 10 poduzeća koja ulaze u šestomjesečni akcelerator.

Program se metodološki bazira na individualiziranom pristupu svakom pojedinom poduzeću te intenzivnoj mentorskoj podršci, a po završetku programa svih deset poduzeća imat će priliku predstaviti se potencijalnim investitorima na završnom DemoDay-u u prosincu 2019.

Prijaviti se možete na web stranici budiuzoni.hr.