poduzetnicima
Ministar gospodarstva Darko Horvat / Izvor: HUP

Nacionalna strategija održivog razvoj bit će gotova do početka 2020., a počet će se primjenjivati od 2021. godine, kada započinje novi financijski okvir EU, najavio je ministar gospodarstva Darko Horvat na regionalnoj konferenciji o održivom razvoju “Održivost – budućnost poslovanja”.

Na velikoj konferenciji o održivom razvoju, koju su danas u Dubrovniku organizirali su Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Global Compact mreže Hrvatska, prvi put u Hrvatskoj su se okupili predstavnici 30 zemalja iz Europe, Sjeverne Amerike i s Bliskog Istoka u okviru godišnjeg sastanka Global Compact mreže Ujedinjenih naroda.

“Moramo se transformirati brzo i održivo kako bismo išli u korak s Europom i europskim okruženjem. Način razmišljanja u velikim gospodarstvima SAD-a, Kine ili Indije nam više ne daje priliku da zaostajemo. Pritom rast i razvoj moramo temeljiti na realnim i živućim osnovama. Ne samo na vlastitoj potrošnji, već na rastu gospodarskog sektora temeljem kvalitetnih ulaganja te inovacijama u novim industrijama”, rekao je Horvat i dodao da će pristup izradi Nacionalne strategije održivog razvoja biti radikalno drugačiji nego dosad.

Horvat je izrazio nadu da će provedbeni plan strategije, s vremenskim i financijskim okvirima, biti gotov do 2021. godine.

“Tada se otvara novi financijski okvir u Europskoj uniji, u kojem će nam u segmentu gospodarstva za provedbu takvih mjera trebati gotovo dvije milijarde kune. Ozbiljno se na to pripremamo i čim se financijski okvir usuglasi, a alokacija otvori, imat ćemo natječaje za inovativna poduzeća i start-upove. Konkurentnost ćemo graditi u inovacijskom sektoru”, najavio je Horvat.

održivom razvoju
Gordana Deranja / Izvor: HUP

Bez održivog poslovanja tvrtke će teško opstati

Predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja izjavila je kako društveno odgovorno poslovanje i održivi razvoj danas nemaju alternativu i sve tvrtke koje se tome ne prilagode teško će opstati u budućnosti.

“Naše članice pozivamo da budu odgovorne ne samo prema svojim vlasnicima, ne samo prema svojim zaposlenicima i partnerima, već prema svim dionicima, prema cijelome društvu. Danas više nitko ne može imati dilemu profit ili održivost. To nisu i ne smiju biti suprotstavljeni pojmovi. Oni idu ruku pod ruku. Bez odgovornosti niti jedan biznis ne može računati da će dugoročno biti uspješan. Da bismo bili uspješni moramo biti i društveno odgovorni”, izjavila je Deranja.

Istaknula je da je većina hrvatskih velikih tvrtki usvojila načela održivog poslovanja. “Burze uz financijska sada traže i nefinancijska izvješća o odgovornom poslovanju. To je jako bitno za našu zajednicu, a o tome želimo educirati i sve srednje i male tvrtke. Želimo im dati priliku za budućnost”, dodala je Deranja.

Na konferenciji se raspravljalo o budućnosti rada i održivog poslovanja, dobrim praksama i inovativnim rješenjima poslovnog sektora za zaštitu okoliša te o važnoj ulozi investicija u postizanju održivog rasta i razvoja cjelokupnog gospodarstva.

Nove generacije traže nove oblike rada

Davor Majetić, glavni direktor HUP-a, naglasio je da već sada postoji nedostatak radne snage na području visoko tehnoloških poslova kao što su umjetna inteligencija za koju nedostaje inženjera.

održivom razvoju
Davor Majetić / Izvor: HUP

Istaknuo je da nove tehnologije mijenjaju i načine na koje radimo te da mladi talenti žele biti nezavisni, raditi za više poslodavaca i biti poduzetnici. “To je pitanje i za zakonodavnu vlast koja mora fleksibilizirati ove nove oblike i načine rada”, smatra Majetić.

“U Rimac automobilima nemamo problema s privlačenjem mladih talenata, no ono što svi primjećujemo, a tako i mi je nedostatak radne snage na tržištu. Broj ljudi koji je dostupan na tržištu rada se drastično smanjio. Poslodavci pokušavaju biti sve konkurentniji i ulažemo velike napore da za zaposlenike stvorimo ugodno radno okruženje, da im dajemo stimulativna primanja i mogućnost rada s najnovijim tehnologijama što je mladim talentima posebno zanimljivo”, istaknula je Lana Klubičko Runtić, direktorica ljudskih resursa tvrtke Rimac automobili.

Sve veća polarizacija u visini primanja

Ivan Bartulović, glavni direktor za ljudske resurse i korporativne komunikacije A1, govorio je o iskustvu rada s novim generacijama (millenialsi, x, y i z generacije) koja nemaju ista očekivanja, što pred kompanije stavlja nove izazove upravljanja. Primijetio je da se danas prosječna zaposlenost, što se tiče godina rada u kompaniji drastično smanjuje, pa se pet godina u jednoj kompaniji smatra velikom lojalnošću.

Marcel Engel, izvršni direktor Global Compact mreže Njemačka, smatra kako će digitalizacija i umjetna inteligencija sigurno poboljšati kvalitetu rada i života općenito. No, dodaje, isto tako ove inovacije mijenjaju i samo tržište rada.

“Tržište rada je izazovno i sve konkurentnije i teško je pronaći adekvatnu radnu snagu koja može pratiti ove zahtjeve. Svjedočimo sve i sve većoj polarizaciji u visini primanja što je isto jedan od izazova s kojima se moramo suočiti”, zaključio je Engel.

Pročitajte i ovo:
Uskoro crna lista poduzeća koja taje svoj utjecaj na društvo i okoliš