Bubalo
Bernard Jakelić (HUP) i Krešimir Bubalo (Pevec) / Izvor: Deloitte

Krešimir Bubalo, član uprave Peveca, proglašen je financijskim direktorom godine u Hrvatskoj na četvrtoj dodjeli ove nagrade u organizaciji konzultantsko-revizorske tvrtke Deloitte.

Nagrada je dodijeljena u sklopu Konferencije CFO 2019. – Leading Finance to the Future, a uručio ju je Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca i predsjednik neovisne komisije koja je odabrala financijskog direktora godine za 2018. među 17 kandidata.

“U poslovanju se svaki dan suočavamo s nekim rizicima, prije nekoliko godina identificirali smo ih 300 unutar kompanije i sve smo ih uspjeli prevenirati.

U posljednje tri godine Pevec je povećao prihode i dobit, a povećali smo i plaće jer nam je jako bitno zadovoljstvo zaposlenika. Nadam se da to može biti poticaj i drugim tvrtkama da dižu plaće, ali i državi da smanji davanja. Mi smo vodili jednu konzervativnu računovodstvenu politiku i tako ćemo nastaviti i dalje”, izjavio je Bubalo.

Bubalo

U ime organizatora sudionike je pozdravila Marina Tonžetić, partnerica u Deloitteu Hrvatska i voditeljica CFO inicijative. Tonžetić je u pozdravnom govoru istaknula značajnu ulogu financija, a onda i financijskih direktora u uvjetima nestabilnog i promjenjivog okruženja. Također se osvrnula na izazove s kojima se susreću financijski direktori – od digitalnih promjena do vodstva i sve veće važnosti funkcije financija.

Središnja tema: Vodstvo u izuzetnom vremenu

Na konferenciji su održana dva predavanja i jedna panel diskusija. Podatkovni znanstvenik Robert Kopal održao je predavanje o primjeni problem-solving tehnika u poslovanju, nakon čega je uslijedilo predavanje Ljube Jurčića na temu “Glas Hrvatske: 2019. i poslije”.

Posebna gošća bila je i dr. Nikolina Sesar, prva žena neurokirurg u Hrvatskoj.

Na panel diskusiji “Vodstvo u izuzetnom vremenu” svoje stavove su iznijeli Kristina Laco (Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri), Tatjana Divjak (Life&Business Coach), Zoran Primorac (proslavljeni stolnotenisač i osvajač brojnih medalja), Sonja Popović (SAP Hrvatska), Marinko Došen (AD Plastik) i Darko Pappo (DIV grupa).

U završnom dijelu Konferencije CFO budućnosti Mario Tešanović, menadžer u Deloitteovom odjelu financijskog savjetovanja i Magdalena Pavičić, viša suradnica u Deloitteovom odjelu financijskog savjetovanja dali su pregled stavova financijskih direktora u Hrvatskoj i Srednjoj Europi.