Seregenti
Goran Kalanj, direktor tvrtke Seregenti I Izvor: Seregenti

U potrazi za kvalitetnim radnicima poslodavci postaju sve inovativniji. Najnoviji primjer je Serengeti, jedna od najbrže rastućih domaćih tehnoloških kompanija koju je 2007. osnovao Goran Kalanj. Na njezinoj web stranici i na društvenim mrežama osvanuo je oglas kojim svakome tko im preporuči developera nudi novčane nagrade.

“Tržište poslova za programere već nekoliko godina strelovito raste i trenutno je potražnja za programerskim kadrom velika, a čak nije dosegnula svoj vrhunac. Uočljivo je spor pritok mladih programera na tržište rada”, kazali su nam u Serengetiju na naš upit o motivima za raspisivanje nagrade.

Kako do nagrade

Nagrade – od 3.000, 6.000 i 10.000 kuna neto – tvrtka daje pod određenim uvjetima. Generalno, novčane nagrade za preporuku Serengeti nudi nakon što preporučeni kandidat uspješno odradi prvih šest mjeseci u Serengetiju.

Nagrada za preporuke tvrtka neće isplatiti ako se kandidat već ranije sam prijavio za posao, ako je posao odbio nakon što je prošao selekcijski postupak ili ako je u tijeku selekcijski postupak za tog kandidata.

Najnižu nagradu, 3.000 kuna neto, Serengeti nudi za junior poziciju koja podrazumijeva godinu do dvije programerskog iskustva. Nagrada od 6.000 kuna smiješi se svakome tko preporuči developera za srednju poziciju, odnosno za onoga koji ima dvije do pet godina relevantnog programerskog iskustva, dok se najviša nagrada nudi za preporučenog developera koji ima više od pet godina iskustva.

Širenje na tržišta zapadne Europe

Poznato je da IT sektor spada među one koji se usprkos višim plaćama suočavaju s nedostatkom radne snage. I u Serengetiju objašnjavaju da se razlog krije u odlasku kvalitetnih kadrova u inozemstvo te u izrazito nepovoljnoj progresivnoj poreznoj politici koja ne favorizira bolje plaćene tehnološke poslove.

Mate Rimac: Nemamo ni kapitala ni ljudi za četvrtu industrijsku revoluciju

Iako su se odlučili za naše prilike neuobičajen način traženja zaposlenika, u tvrtki naglašavaju da trenutno nemaju ozbiljnijih problema s akvizicijom talenata. No, da bi ostvarili svoje poslovne planove, moraju biti, dodaju, korak ispred konkurencije.

“Bavimo se razvojem kompleksnih enterprise poslovnih aplikacija za korisnike po Team Extension modelu i većina našeg tržišta je u zapadnoj Europi. Nama je development dio core businessa i direktan smo sudionik vala povećanja potražnje za developerima”, pojašnjavaju u kompaniji. Team Extension model znači da Serengeti svojim partnerima nudi zaokruženu softversku konzultantsku uslugu budući da posjeduje ekspertizu u nekoliko industrijskih vertikala, pa i pred svoje zaposlenike postavlja visoke zahtjeve.

Formalno obrazovanje nije najbitnije

“Formalno obrazovanje nije nam najbitnije. Uz relevantno programersko iskustvo bitno je da zaposlenik posjeduje integritet i da je top performer. Top performer ne mora nužno biti zaposlenik s najvećim tehničkim znanjem već osoba koja posjeduje i znanja poslovanja, otvorena je, sklona propitivanju, mjerenju, testiranju, poboljšanjima svega oko sebe”, kažu u Serengetiju.

Natječaj je Serengeti inicijalno pokrenuo interno među zaposlenicima, prvenstveno developerima, kako bi ih potaknuli na dovođenje provjerenih, poznatih i kvalitetnih kadrova. Odaziv zaposlenika je bio dobar, kazali su nam u kompaniji. Traganje za kvalitetnim radnicima ipak nije završeno, a uobičajeni kanali oglašavanja nisu dali rezultate. Stoga su odlučili, kažu, nagrade za preporuke ponuditi najširoj javnosti.

“Kampanju smo pokrenuli 18. lipnja i jako smo zadovoljni povratnim komentarima. Prve preporuke naših pratitelja na društvenim mrežama su počele pristizati i zadovoljni smo kvalitetom predloženih kandidata”, kazali su nam u Serengetiju koji natječaj i dalje drži otvorenim.

Pročitajete i ovo:
Puljani se dosjetili kako do kuhara, konobara, sobarica…