pauzu
Foto: Fotolia

U povodu Međunarodnog dana žena, Visa je napravila još jedan korak u poticanja žena u poduzetništvu kroz pokretanje inicijative Visa Everywhere Women’s Global Edition, u okviru kojeg je prvi put raspisala globalni natječaj na kojem mogu sudjelovati i poduzetnice iz Hrvatske.

Program je namijenjen poduzetnicama diljem svijeta kako bi pokušale riješiti FinTech i Social Impact (utjecaj na zajednicu) izazov za novčanu nagradu od 100.000 američkih dolara za svaki izazov.

Natječaj je otvoren je do 14. travnja, a za sudjelovanje se mogu prijaviti sve tvrtke s barem jednim ženskim osnivačem.

Visa je pred poduzetnice stavila dva zadatka: Fintech, u kojem je potrebno pokazati jedinstvenu sposobnost tvrtke u transformaciji iskustva plaćanja na lokalnoj, regionalnoj i globalnoj razini, te Social Impact u kojem je potrebno odgovoriti na pitanje kako poslovne žene mogu inicirati društvene promjene podržavanjem održive ekonomije te jačanjem lokalnih i regionalnih ekonomija.

Podrška ženskom poduzetništvu

Finale natječaja održat će se 7. lipnja, paralelno s ovogodišnjim finalom FIFA svjetskog prvenstva za žene u Francuskoj 2019. Pobjednice natječaja Visa će, osim novčanom donacijom podržati i mentorstvom stručnjaka te pristupom mreži Visa partnera, najavili su iz Vise.

“U zadnjih pet godina više od 163 milijuna žena pokrenulo je svoj posao, predstavljajući 37 posto cjelokupne radne snage. Žensko poduzetništvo je u porastu i Visa je predana u svojoj misiji inspiriranja žena da se odvaže u poduzimanju vlastitih poslovnih koraka kroz platforme kao što je Visa Everywhere inicijativa”, izjavila je Lynne Biggar, voditeljica odjela za marketing i komunikaciju u Visi.

Visa je svoj program podrške mikro i malim biznisima pokrenula prije četiri godine u kojem je nagrađivala rješenja za trgovinu i izazove plaćanja budućnosti. Program je regionalno aktivan u 75 država, a dosad je nagrađeno je više od 70 startupa. Program se sad prvi put širi na sve zemlje svijeta i centriran je oko FinTech-a te utjecaja na društvo i zajednicu.

Više informacija o natječaju mogu se pronaći ovdje.

Pročitajte i ovo:
Povoljno financiranje energetske učinkovitosti uskoro dostupno i poduzetnicima