Hyundai
Mate Rimac i Euisun Chung / Izvor: Rimac Automobili

Hyundai Motor Company i Kia Motors Corporation zajedno su uložili 600 milijuna kuna (80 milijuna eura) u tvrtku Rimac Automobili. Izvršni potpredsjednik Hyundai Motor Group Euisun Chung i Mate Rimac službeno su potpisali suradnju prilikom jučerašnjeg Chungovog posjeta Rimac Automobilima u Svetoj Nedelji, objavili su iz Rimac Automobila.

Hyundai Motors želi ubrzati svoj prijelaz na čistu mobilnost i pozicionirati se kao globalni lider u pokretanju ove promjene u industriji. Jedna od ključnih mjera za postizanje tog prijelaza je elektrifikacija kojoj se Hyundai Motor Group predano obvezala s 44 elektrificirana modela planirana do 2025.

S novom suradnjom, Hyundai Motor Group nastoji ubrzati svoj prijelaz na čistu mobilnost i pozicionirati se kao globalni lider u vođenju ove promjene u industriji.

Euisun Chung: Za nas je Rimac idealni partner

“Rimac se etablirao kao lider u tehnologiji električnih vozila visokih performansi i kao proizvođač električnih sportskih automobila. Tvrtka nastavlja isporučivati tehnologiju električnog pogona i baterijskih sustava brojnim partnerima u industrijski, uključujući i Hyundai Motor Group, kako bi im omogućili brži prijelaz prema električnoj budućnosti industrije”, ističe se u priopćenju kompanije.

Hyundai Motor, Kia Motors i Rimac će usko surađivati kako bi razvili električni sportski automobil sa središnje smještenim pogonom sportske marke Hyundai N te hibridno vozilo visokih performansi s pogonom na vodik i električni pogon.

“Rimac je inovativna tvrtka s izvanrednim sposobnostima u električnim vozilima visokih performansi. Njihovi startup korijeni i bogato iskustvo u suradnji s proizvođačima automobila u kombinaciji s tehnološkom snagom čine Rimac idealnim partnerom za nas. Radujemo se suradnji s Rimcem na našem putu prema čistoj mobilnosti”, rekao je Euisun Chung, izvršni potpredsjednik Hyundai Motor Group.

Hyundai
Izvor: Rimac Automobili

Rimac uspostavlja velike proizvodne linije

Osnivač i izvršni direktor Rimac Automobili, Mate Rimac izjavio je da su vrlo impresionirani vizijom Hyundai Motor Grupe i brzim i odlučnim inicijativama.

“Vjerujemo da će ovo tehnološko partnerstvo stvoriti maksimalnu vrijednost za obje tvrtke i klijente. Rimac je još uvijek mlada i relativno mala, ali brzorastuća tvrtka. Vidimo snažnog investitora i tehnološkog partnera u Hyundai Motor Grupi i vjerujemo da će ova suradnja osnažiti položaj Rimac Automobila kao dobavljača tehnologije elektropogona za partnere u industriji”, rekao je Mate Rimac.

>> Rimac otkrio svoje strateške ciljeve

U priopćenju kompanije se kao sljedeći izazov navodi rast Rimac Automobila iz malo serijskog proizvođača složenih visokokvalitetnih komponenti elektropogona u veliko serijskog proizvođača za automobilsku industriju.

U novom dijelu tvornice Rimac već uspostavlja nove proizvodne linije velikog obujma za baterijske pakete, sustave elektropogona i C_Two proizvodnju koja počinje 2020. godine.

Pročitajte i ovo:
Rimac ugovorio 600 milijuna kuna za razvoj hypercara
VIJEST DANA: Porsche investirao u Rimac Automobile