Rimac
Mate Rimac / Izvor: Rimac Automobili

Tvrtka Mate Rimca potpisala je ugovor vrijedan 600 milijuna kuna (80 milijuna eura) s talijanskim autodizajenrskim studijom Pininfarina. Ovaj ugovor je značajan korak za obje kompanije, priopćili su i tvrtke Rimac automobili i ističu da su u kompaniji Pininfarina dobili inovativnog i visokokvalitetnog tehničkog partnera.

Preciziraju da su osigurali još jedan ugovor o serijskoj proizvodnji ključnih sustava i tehnologije za važnog partnera u industriji.

Najveći ugovor Mate Rimca

Rimac će osigurati elektropogon, softver, hardver i baterijski sustav kroz ugovor u vrijednosti 600 milijuna kuna (80 milijuna eura), za Automobili Pininfarina i razvoj njihovog prvog električnog automobila visokih performansi, PF0, ističe se u priopćenju.

“Uzbuđeni smo zbog ovog izazova. Kombinacija naših vrijednosti – napredne tehnologije, inovacija i visokih performansi s tradicijom i talijanskim dizajnom Automobili Pininfarina čini idealan spoj za uzbudljiv, novi, električni super sportski automobil – PF0”, kaže Mate Rimac.

Ugovor s talijanskom kompanijom je inače najveći posao koji je tvrtka Mate Rimca dosad ugovorila. Pininfarina je poznata kao dizajner automobile za neke od najpoznatijih svjetskih brendova kao što u Ferrari, Alfa Romeo, Peugeot, Fiat, GM, Lancia, Maserati. Kompanija je u vlasništvu grupe Mahindra, osnovana je u travnju 2018. s ciljem razvoja i proizvodnje luksuznih električnih automobila visokih performansi.

Tehnologija za hypercar

Najavljeni PF0 na kojoj je ostvarena suradnja s Rimcem, prvi je vlastiti automobil s Pininfarina potpisom, a bit će otkriven 2019. godine, najavili su iz kompanije. Rimac će im za to isporučiti baterije, ekspertizu u razvoju e-automobila, softver i hardver.

“Ovo partnerstvo veliki je korak za obje kompanije i veselimo se što ćemo zajedno raditi na tome da oživimo ovaj nevjerojatan stroj”, kaže Rimac.

Michael Perschke, izvršni direktor tvrtke Automobili Pininfarina, kaže da otkako je upoznao Matu Rimca zna da ima tim koji može isporučiti tehnologiju koja će omogućiti nezaboravno iskustvo vožnje na razini Pininfarininih standarda.

“Ova suradnja spaja budućnost električnih performansi s tradicijom legendarnog automobilskog stila Pininfarine kako bi dobili jedinstveno lijep hypercar”, kaže Perschke.

Dodaje da je predstavljanjem nove generacije hiperautomobila u 2018., C_Two, Rimac prepoznat kao maloserijski proizvođač električnih automobila visokih performansi, te kao ključni dobavljač tehnologije i sustava elektrifikacije mnogim industrijskim partnerima, uključujući Porsche, Aston Martin, Koenigsegg, Renault, CUPRA i od sada, Automobili Pininfarina.

Pročitajte i ovo:
VIJEST DANA: Porsche investirao u Rimac Automobile
Mate Rimac: Nemamo ni kapitala ni ljudi za četvrtu industrijsku revoluciju