rodna ravnopravnost
S međunarodne konferencije "Pravo i biznis: pozitivni učinci usvajanja nove europske regulative koja osnažuje biznis i žene" / Izvor: HUZUPP

Prema procjenama Europske komisije, bolji položaj i više prilika za žene na tržištu rada u Hrvatskoj bi mogli utjecati na rast BDP-a do 12 posto. Pokazalo se, naime, da su zemlje s većim udjelima žena u odborima ekonomski uspješnije, imaju veću stopu zaposlenosti žena te ukupno veću stopu zaposlenosti.

“U Hrvatskoj žene u upravama državnih kompanija sudjeluju tek s 5,26 posto, što dovoljno govori o potrebi aktualizacije teme. Usporedbe radi, u Švedskoj je u državnim tvrtkama 50 posto žena.

U prilog nužnosti promjene govore i brojke o statusu žena unutar pravne profesije: U sudstvu je 70 posto sutkinja, a niti jedna nije bila predsjednica Vrhovnog suda.

rodna ravnopravnost
Tarja Krehić / Izvor: HUZUPP

Od 70 posto pravnica, niti jedna nije bila glavna državna odvjetnica. Osim toga, iako je 50 posto odvjetnica u odvjetničkoj profesiji, niti jedna nije bila predsjednica Hrvatske odvjetničke komore, a od osnivanja Pravnog fakulteta u Zagrebu 1776. godine bile su samo dvije dekanice”, kaže Tarja Krehić, predsjednica Hrvatske udruge žena u pravnoj profesiji (HUZUPP).

Pravnice i lobistice odlučile jače zagovarati bolji status žena

Stoga se HUZUPP, dodaje, zalaže za hitno uvođenje nekih od mjera predloženih od strane EU u pogledu poboljšavanja statusa žena u biznisu, društvu i pravnoj profesiji.

Za Europsku uniju je pitanje rodne ravnopravnosti važno i zbog niza ekonomskih razloga, kao što su pozitivan utjecaj na BNP, veći stupanj zaposlenosti, povećanje produktivnosti te odgovaranje na izazove starenja populacije.

Kako bi i u Hrvatskoj položaj žena u biznisu, ali i u društvu, stavile na dnevni red Hrvatska udruga žena u pravnoj profesiji i Hrvatsko društvo lobista protekli su vikend organizirali međunarodnu konferenciju “Pravo i biznis: pozitivni učinci usvajanja nove europske regulative koja osnažuje biznis i žene”. Moto konferencije formulirala je Victoria J. Taylor, zamjenica veleposlanika SAD-a, proučivši: “Kad su žene uspješne i zemlje su uspješne”.

rodna ravnopravnost
Izvor: HUZUPP

Europska direktiva o kvotama za žene daje rezultate

Europska komisija je, naime, usvojila prijedlog Direktive o ženama u odborima s ciljem ujednačenja zastupljenosti žena i muškaraca među članovima uprava i nadzornih odbora. Zemlje članice Direktivu uspješno provode kroz zakonski regulirane kvote ili samoregulirajuće mehanizme.

Oba sustava daju rezultate pa su tako Francuska, Njemačka i Italija kroz sustav obvezujućih kvota već postigle ciljane udjele žena u nadzornim odborima u rasponu od 30 do 40 posto, kako u kojoj zemlji. Belgija je, primjerice, blizu ostvarenja cilja od 33 posto.

I samoregulacija daje rezultate u zemljama u kojima su se odlučili na takav pristup, kao što su Velika Britanija, Nizozemska i Švedska.

Hrvatska podržala Direktivu i to je sve

“Hrvatska je u Vijeću Europe podržala donošenje EU Direktive o kvotama za žene u odborima jer praksa pokazuje da su zemlje koje su uvele kvote uspješnije u ostvarenju ciljeva od onih koje to nisu. Drago mi je da se to pitanje aktualiziralo”, kazala je državna tajnica Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Nataša Mikuš Žigman.

Maja Pokrovac, predsjednica Hrvatskog društva lobista, dodaje kako organizatori konferencije žele otvoriti javnu raspravu o ekonomskim i društvenim koristima za Hrvatsku bilo samoregulacijom, bilo usvajanjem europske Direktive o ženskim kvotama u nadzornim odborima trgovačkih društava.

rodna ravnopravnost
Maja Pokrovac / Izvor: HUZUPP

“To želimo zagovarati transparentnim promicanjem interesa i koristi koje osnaživanje žena u biznisu znači za Hrvatsku, konkretno i do 12 posto rasta BDP. Sinergija HUZUPP-a i HDL je u zagovaranju prema svjetskim etičnim normama. Transparentno promicanje nužnosti veće zastupljenosti žena u odborima omogućava transparentnije političko odlučivanje, a time i donošenje kvalitetnijih javnih politika.

To bi trebao biti i interes države, ne samo zbog razvijanja pravne države i demokracije, nego i zbog jačanja vjerodostojnosti državnih institucija”, ističe Pokrovac.

Osim primjene obvezujućih kvota ili samoregulirajućih mehanizama, za stvarnu promjenu u zastupljenosti žena je potrebno mijenjati ustaljene načine razmišljanja, istaknule su sudionice konferencije, među kojima su bile i međunarodne gošće Maryscott Greenwood i Nadiya Nychay, predstavnice američke odvjetničko-lobističke tvrtke Dentons, Avril Martindale, predstavnica britanskog “Kluba 30%”, odvjetnica i partnerica u odvjetničkom društvu Freshfields London, Katharina Miller, predsjednica Europskog udruženja žena u pravnoj profesiji, Monika Ladmanova, savjetnica EU Povjerenice za pravo, potrošače i ravnopravnost spolova te Anka Wittenberg, potpredsjednica tvrtke SAP Njemačka.

Pročitajte i ovo:
Ženske kvote u biznisu? Evo što kažu poslovne žene
Žene u EU zarađuju 16,2 posto manje nego muškarci, evo kako je u Hrvatskoj