samozapošljavanje
Foto: Fotolia

Ako se pripremate za prvi poduzetnički pothvat vjerojatno ste uvjereni da imate vještine, znanja, volje i sve drugo potrebno da uspijete. Isto tako, velika je vjerojatnost da vaše snage nisu jednako raspoređene – negdje ste zbilja dobri, a u drugim područjima i niste tako briljantni.

Novi posao tražit će od vas da budete uključeni u sve aspekte poslovanja: financije i marketing, upravljanje i strategije, kreiranje i upravljanje proizvoda i usluga… Jednom kada posao izvedete na željeni put, delegiranje i specijalizacija bilo kroz zapošljavanje novog osoblje ili prepuštanje uhodanih procesa vanjskim izvođačima, omogućit će vam da rastete, ali i da svoj fokus i energiju usmjerite na bitna područja vašeg pothvata.

Brzina usvajanja novih znanja i njihove primjene bit će jedan od presudnih činitelja za vaš poduzetnički pothvat. Navodimo vam šest čestih pogrešaka kojih se trebate čuvati, ako želite da vaš pothvat uspije:

1. Odlučni vođa koji je uvijek u pravu

Jedan od najraširenijih mitova jest da poduzetnik uvijek zna koja je odluka najbolja. Do uspjeha u biznisu često vodi niz pravih odluka, ali lakše je reći nego doista provoditi. Jedna od najvećih prepreka donošenju dobrih oduka nije nedostatak informacija ili vještina, već nesposobnost da se odmaknemo od našeg vlastitog ega.

Vaša motivacija da pokrenete posao možda je i proistekla iz želje da budete ‘svoj vlastiti šef’, no to ne znači da ste uvijek u pravu. Osobina dobrih poslovnih lidera jest da su otvoreni za dobre ideje drugih, bez obzira na izvor iz kojeg one dolazile.

2. Loše upravljanje timom

Poduzetnici ili menadžeri koji daju tako jak pečat u organizaciji da se njegove / njezine osobine i stil preslikavaju na sve članove tima, u velikom su riziku da od svojih suradnika ne dobivaju ono najbolje od njih. U poslu su suradnici najvredniji kapital, a timovi su najuspješniji ako se njihovi članovi dopunjavaju i potpomažu tako da svaki član doprinese sa svojim najboljim i najosobnijim karakteristikama i vještinama. Suradnici koje vodite dat će najviše od sebe ako im priđete i vodite ih kao pojedince različitih osobnosti. Timski učinak je, naime, puno više od pukog zbroja pojedinaca.

Kao poduzetnik padate ili prolazite ovisno o tome kako vješto upravljate timom. Srećom, vještina vođenja se ne stječe rođenjem već se uči i usavršava.

3. Loš odabir novih zaposlenika

Kada započinjete biznis s primjerice tri suradnika i odlučite nakon nekog vremena zaposliti novog radnika, to predstavlja ogroman skok. Povećanje broja zaposlenih od 33 posto i u velikom poduzeću je ogroman poslovni izazov. No, za razliku od poduzetnika početnika veliko poduzeće ima solidno ustrojenu upravnu strukturu, uhodan posao i službe koje pažljivo brinu o raznim područjima poslovanja, pa i o zapošljavanjima.

Prilikom odabira novi kandidat za posao obično prolazi nekoliko razina u odabiru, što od poduzeća traži angažiranje značajnih resursa. Ako odaberu pogrešnu osobu, poduzeća se suočavaju s rasipanjem značajnih sredstava. Zato procesu zapošljavanja i odabiru najboljeg kandidata i posvećuju toliko pažnje.

poduzetnike početnike
Foto: Pixabay

Utjecaj zapošljavanja na malu organizaciju bit će još i veći. Novi zaposlenik u malim poduzećima često mora pokrivati širi opseg poslova nego u velikoj organizaciji. Pitanja koja se pred vlasnika malog poduzeća postavljaju su sljedeća: Može li naći takvu osobu ili joj dati priliku da se usavrši u svim potrebnim područjima? Hoće li se novi suradnik uklopiti u postojeći mali, blisko povezani tim?

4. Nepriznavanje vlastitih slabosti

Poduzetnici početnici su u posao upuštaju vjerujući u vlastite sposobnosti i znanja. Bez takvog uvjerenja teško je uopće i zamisliti pokretanje vlastitog posla, ali ako poduzetnik nije svjestan svojih ograničenja, suočava se s jednom od najvećih prepreka uspjehu.

Možda ste u prethodnom životu stekli znanja iz financija, no to vas nužno ne čini dobrim knjigovođom. Kao što ni pohađanje ranih dodatnih edukacija ne jamči da ćete važan ugovor dobro sastaviti sami. Vaši ključni članovi tima, mentori ili vanjski suradnici, doprinijet će puno više vašem uspjehu nego oslanjanje na vlastite snage u osjetljivim područjima. U nekim stvarima se zaista ne isplati glumiti superheroja.

5. Odsustvo planiranja

Parafrazirajući glasovitu izreku – bez plana planirate neuspjeh. Vaše jake strane u nekom području su vaša prednost. Npr., svoju viziju, poslovnu ideju možete izložiti napamet u tri ujutro. Za druga područja, međutim, morate odvojiti vrijeme i resurse. Poslovno planiranje je složeno i pri tome se poduzetnici vrlo često moraju osloniti na druge jer može vas iznenaditi opseg, složenost, nepreglednost izazova i druga pravila igre na koje možda niste računali u početku.

6. Inzistiranje na stalnoj suglasnosti članova tima

Uspješni timovi imaju brojne zajedničke osobine: viziju, otvorenost, strast za postignuće i tako dalje. Stalna suglasnost nije među njima.

Obilježja neučinkovitog tima nisu neslaganje, različita mišljenja i njihovo slobodno iznošenje, kao što se to obično misli. Ako je krajnji cilj optimalan rezultat koji stremi ostvarenju zajedničke vizije, diskusije su dobro došle. Jedna od čestih grešaka jest da kao vođa tima prednost dajete kompromisnom umjesto najboljem rješenju. To podjednako važi i za male i velike timove.

Pročitajte i ovo:
Osnivanje poduzeća u 11 jednostavnih koraka
Kako otvoriti paušalni obrt?