Techne Summit

Ove godine u Dubrovniku će se održati drugo po redu izdanje konferencije Techne Summit, i to 3. i 4. svibnja u hotelu Dubrovnik Palace i pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar–Kitarović.

Techne Summit se organizira u Aleksandriji u Egiptu još od 2012. godine, a prošlogodišnja konferencija okupila je 6.000 posjetitelja, 130 predavača, 80 investitora, 230 startupa i preko 66 partnera, iz više od 25 zemalja. Cilj ovogodišnjeg dubrovačkog skupa je približiti priče iz hrvatskog poduzetničkog ekosustava globalnoj publici i ojačati položaj Hrvatske kao dinamične poduzetničke zajednice.

Uz postojeće partnere želja nam je umrežiti lokalne institucije Grada Dubrovnika, županije, razvojne agencije, sveučilišta, mlade poduzetnike i tvrtke s našim projektom kako bismo uz partnerstvo na lokalnoj razini omogućili održivu suradnju te ucrtali Dubrovnik na karti turističkih i poduzetničkih vrijednosti na globalnoj razini.

Za startupe

Techne Summit hrvatskim startupima pruža obilje mogućnosti za umrežavanje i prezentaciju kod međunarodnih investitora, posjetitelja konferencije.

Pod glavnom temom Tehnologija. Inovacija. Talent., osvrnut ćemo se na goruća pitanja poput budućnosti novca, kako koristiti blockchain tehnologiju za izgradnju pametnih gradova i hoće li sljedeća tvrtka „jednorog“ biti iz Europske unije? Line-up od preko 20 predavača iz cijeloga svijeta popet će se na pozornicu kako bi objasnili trendove, razotkrili mitove i podijelili inspirativne priče. Navodimo imena nekih od predavača:

Ante Lučić, osnivač i glavni izvršni direktor, ALink
Augustin Jarak, osnivač Startupa Zagreb
Ahmad Piraiee, osnivač Ulteriera
Dario Boras, glavni izvršni direktor u Parklio
Ladislav Jurić, glavni izvršni direktor, Baggizmo
Loay El-Shawarby, Alex Angels
Ioana Frincu, operativna direktorica u Under Development Office
Jure Mikuž, managing partner u South Central Ventures
Kristian Ravić, direktor startupa Grind Zagreb
Ricardo Maia, izvršitelj relationships managera za Global Startup Awards
Tadej Slapnik, direktor tvrtke Tolar Hashnet i stručnjak za regulativu blockchaina u Cotrugli Business Schoolu
Tania Kleynhans, znanstvena suradnica na RIT

Naučite o ulaganjima u startupe uz serijskog poduzetnika Juliana Costleya, MBA iz Londonske poslovne škole (London Business School). U svom Masterclassu rizičnog kapitala, Julian će govoriti o različitim gledištima investiranja i na koji način je najbolje doći do povrata ulaganja. .

Prijavite se na VC Masterclass Startup Investment Practices i upoznajte kolege poduzetnike i investitore na Techne Summitu osiguravši svoje mjesto ovdje.

Za investitore

Pozivamo hrvatske investitore da prisustvuju konferenciji Techne Summit i budu dijelom službenog pokretanja prve Sredozemne mreže ulaganja poslovnih anđela (Mediterranean Business Angel Investment Network). Prva organizacija svoje vrste, MBAN, ujedinit će mreže poslovnih anđela, grupacije i fondove, a i pojedinačne poslovne anđele, investitore iz cijele regije.

Osnovan od strane Alex Angels i uz potporu COIN (MCIT), Endeavor Egypt, GIZ, HIVOS Impact Investment i MIIC, MBAN za cilj ima proširiti svoj djelokrug i podržati investitore i startupe, kao i ukloniti ograničenja u trgovini između svih sudionika iz sredozemnih zemalja, ujedno iz Europske unije, Magreba i Sjeverne Afrike.

Kako biste se pridružili prvome okruglom stolu MBAN-a, svoje prijave možete poslati na mail dina.ashraf@alexandriaangels.com.