Valamar
Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere

Valamar je realizirao trogodišnji investicijski ciklus vrijedan tri milijarde kuna i najavio nova ulaganja u porečki hotel Pical koji bi s pratećim sadržajima trebao postati jedna od najatraktivnijih turističkih zona u Hrvatskoj, najavili su iz kompanije.

Nadzorni odbor Valamar Riviere d.d. dao je prethodnu suglasnost za nadolazeći godišnji investicijski ciklus u iznosu od 599 milijuna kuna, čime Valamar nastavlja strategiju intenzivnih ulaganja u podizanje kvalitete portfelja i usluga prema turizmu visoke dodane vrijednosti.

Iako značajan, investicijski ciklus za 2020-tu godinu manji je nego prethodnih godina s obzirom na globalno usporavanje potražnje na tržištu i rastuće troškove poslovanja.

Najveće pojedinačno ulaganje u hrvatskom turizmu

Ove jeseni Valamar započinje s izgradnjom najvećeg hrvatskog ljetovališta ukupne vrijednosti 790 milijuna kuna, koja je danas predstavljena na Danu investitora u Poreču.

Porečki hotel Pical, koji sada ima dvije zvjezdice, bit će transformiran u luksuzni cjelogodišnji resort s pet zvjezdica i oko 500 smještajnih jedinica. Ljetovalište koje će moći primiti čak 1.700 gostiju imat će sedam barova i sedam restorana, bazene sa 2.200 metara četvornih vodene površine. Najavljeno je i uređenje plaža sa Sundance beach klubom, gradnja kongresnog centra za 1.200 gostiju, unutarnjeg bazena i wellness centra.

Izgradnja ovog ljetovališta predstavlja najveće pojedinačno ulaganje u hrvatskom turizmu, a dovršetak investicije planiran je za 2021. godinu. Prema najavama Valamara, bit će to jedna od najatraktivnijih turističkih zona u Hrvatskoj.

Valamar
Ovako bi porečki Pical trebao izgledati nakon dovršetka investicije / Izvor: Valamar

Valamar i AZ mirovinski fondovi osnovali zajedničku kompaniju

Ovih dana očekuje se i završetak pripajanja Hotela Makarska rapskom Imperialu nakon što su obje tvrtke uspješno privatizirane u suradnji Valamara i AZ mirovinskih fondova. Novonastala Imperial Riviera d.d. bit će zajednička kompanija za ulaganje i razvoj turističke imovine u regiji, dok će Valamar ostati zadužen za upravljanje operativnim poslovanjem.

U Valamaru su uspješno realizirane i sve ovogodišnje investicije vrijedne 793 milijuna kuna, čime je Valamar do sada u hrvatski turizam uložio ukupno 5,8 milijardi kuna.

Valamarova formula razvoja

“Valamar je uspješno realizirao investicije i poslovne ciljeve postavljene za prethodno trogodišnje razdoblje te sada kreće u novu fazu razvoja. Planiramo nastaviti razvijati poslovanje u skladu s našom formulom uspjeha koja počiva na ulaganjima u zaposlenike, proizvode i destinacije, vodeći brigu o održivom razvoju i društveno odgovornom poslovanju.

Međutim, potrebno je još raditi na općoj konkurentnosti hrvatskog turizma u usporedbi s ostalim destinacijama na Mediteranu, ako želimo osnažiti investicijski potencijal turističkog sektora i zadržati naše djelatnike u turizmu Hrvatske”, izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.