Rimac traži
Tima Rimac Automobila / Izvor: Rimac Automobili

Brzorastuća kompanija Rimac Automobili u suvlasništvu poduzetnika Mate Rimca objavila je da traži čak stotinu novi radnika različitih profila.

Na svojim stranicama objavili su detalje za pozicije koje trebaju u raznim odjelima – uključujući inženjere za baterije i kontrolne sustave, iOS developere, analitičare podataka, lakirera, portira…

Tvrtka Mate Rimca trenutno ima 429 radnika zaposlenih na puno radno vrijeme, odnosno 482 kada se uključe i vanjski suradnici i studenti, a oni dolaze iz čak 27 zemalja diljem svijeta. Većina radnika zaposlena je u sjedištu kompanije u Svetoj Nedelji, a ove su godine otvoreni i uredu u Splitu i Osijeku.

Rimac traži
Izvor: Promo fotografije / Autor: Rimac Automobili

Rimac C_Two pred proizvodnjom

“Svaki put kada zaposlimo nove radnike, sve se promijeni. Naporno radimo na strukturi i organizaciji kompanije, a najveći problem s kojim se trenutno mučimo je prostor iako imamo pet zgrada u Svetoj Nedelji i širimo se na druge lokacije potrebne i za proizvodnju i za istraživanje i razvoj”, objavio je osnivač i izvršni direktor kompanije Mate Rimac.

Rimac napominje kako nastavlja brzi razvoj kompanije, nakon što je ove godine na sajmu automobila u Genevi predstavljen Rimac C_Two. Automobil je u završnoj završnoj fazi razvoja i zahtijeva mnogo resursa prije nego što se krene u proizvodnju, objavila je kompanija.

U razvoj i homologaciju tog supersportskog električnog automobila Rimac Automobili, planiraju investirati 128,6 milijuna kuna, od čega oko 52,2 milijuna kuna iznose potpore iz EU fondova.

Do 2020. očekuje povećanje prihoda od prodaje novih proizvoda za tržište za 822 posto, povećanje ulaganja poduzeća u istraživanje i razvoj za 620 posto u odnosu na prošlu godinu, povećanje dobiti za čak 1931 posto, povećanje zaposlenih za 413 posto, povećanje izvoza za 904 posto te povećanje ukupnog prihoda za 741 posto.

Pročitajte i ovo:
IT zanimanja su među najtraženijima u Hrvatskoj, evo kolike su im plaće
Rimac ugovorio 600 milijuna kuna za razvoj hypercara