The Banker
Izvor: Addiko Bank

Ugledni financijski magazin The Banker proglasio je, Addiko Bank d.d. najboljom bankom u Hrvatskoj – ‘Bank of the Year in Croatia 2018’, priopćili su iz te banke.

Svoju odluku The Banker, dio The Financial Times grupe, je argumentirao značajno poboljšanim ključnim financijskim pokazateljima Addiko banke. Addiko banka je, naime, ostvarila rast dobiti od 285 posto i četiri puta bolji povrat na kapital.

Iznadprosječni rast

Addiko banka je, ističe se, ostvarila iznadprosječni rast u poslovanju s građanstvom (novi plasmani su rasli 51 posto), dok je rast novih plasmana u poslovanju s malim i srednjim poduzetništvom iznosio 27 posto.

Banka se osim toga pohvalila i osjetnim smanjenjem troškova i omjera nenaplativih i djelomično naplativih kredita, te uvođenjem jedinstvenih modernih i digitalnih usluga.

Žižek: Nova poslovna strategija daje rezultate

“Ključ našeg uspjeha su kvalitetni zaposlenici i suradnja. Kad smo 2016. godine tek predstavljali novi Addiko brand dali smo obećanje jasnog, jednostavnog i izravnog bankarstva. Tada sam bio uvjeren kako će kvalitetna poslovna strategija, usmjerenje na klijente i njihove potrebe, promjena korporativne kulture, rad na poboljšanju, modernizaciji i digitalizaciji naše usluge te predanost i ustrajnost dati željene rezultate.

Obećanje smo ispunili, međutim, ne namjeravamo na tome stati već se nastavljamo sustavno poboljšavati”, izjavio je Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko Bank, prilikom preuzimanja nagrade na jučerašnjoj svečanoj ceremoniji u Londonu.

Žiri sastavljen od međunarodnih stručnjaka vrednovao je: ostvarene rezultate, poslovnu strategiju i razvoj poslovanja, tehnološki iskorak na svim kanalima, inovativnost, modernizaciju portfelja proizvoda i usluga. Žiri je ocijenio upravo Addiko najboljom bankom u Hrvatskoj i zaslužnim dobitnikom najvažnije The Banker-ove ‘The Bank of the Year’ nagrade, koja se dodjeljuje najistaknutijim svjetskim financijskim institucijama, ističe se u priopćenju.