vlasništva
Foto: Pixabay

Žene diljem Europske unije za svoj rad plaću primaju do 3. studenoga, a nakon tog datuma do kraja godine rade besplatno, slikovito su u povodu europskog Dana jednakih plaća dužnosnici Europske komisije opisali razlike u plaćam između muškaraca i žena.

Dan jednakih plaća proglašen je kako bi se upozorilo na činjenicu da žene i dalje u EU zarađuju manje od muškaraca i onda kada obavljaju jednak posao na istom radnom mjestu.

Žene u Europskoj uniji (EU) u prosjeku su bile za 16,2 posto slabije plaćene od muškaraca, što znači da su u prosjeku zaradile 84 eurocenta u odnosu na svaki euro koliko bi po satu bio plaćen muškarac, najnoviji su podaci Eurostata (odnose se na 2016. godinu.

U Hrvatskoj je (prema podacima iz 2014.) razlika u plaćama iznosila 8,7 posto, pokazalo je aktualno Eurostatovo izvješće. Time je Hrvatska svrstana u skupinu zemalja članica EU-a s razlikom u plaćama manjom od 10 posto.

U Hrvatskoj se povećava jaz među plaćama

No, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, razlika između ‘muških’ i ‘ženskih’ plaća godinu dana kasnije (2015., novijih podataka nema, op.au.) još se povećala. Prema istraživanju DZS-a objavljenom u ožujku ove godine, razlika u plaćama prešla je deset posto i muškarci u svim zanimanjima imaju višu plaću.

Muškarci su (2015.) imali prosječnu neto plaću od 5.951 kuna, a žene 5.305 kuna, odnosno prosječna neto plaća žena u Hrvatskoj čak je 646 kuna bila niža od prosječne neto plaće muškaraca. Udjel plaća žena u plaćama muškaraca je 89,1 posto, odnosno žene su za 10,9 posto slabije plaćene od muškaraca, objavio je DZS.

žene
Foto: Pixabay

Samo 30 posto žena na rukovodećim pozicijama

Istraživanje je pokazalo i da hrvatski muškarci imaju određenu prednost pri zapošljavanju, iako su žene u Hrvatskoj obrazovanije od muškaraca. Tek je 46,1 posto žena zaposleno, dok zaposlenost muškaraca bila 53,9 posto.

Činjenica da se žene teže probijaju na vodeće pozicije itekako utječe i na visinu njihovih plaća. Pokazalo se da unatoč boljem visokom obrazovanju – čak 60 posto diplomiranih studenata su upravo žene – 2016. je u dobi od 15 do 64 godine bilo čak devet posto manje zaposlenih žena nego muškaraca. Još su porazniji podaci o napredovanju žena, što svakako utječe i na visinu plaća – na rukovodećim položajima u poduzećima je njih svega 30 posto, naspram 70 posto muškaraca.

U EU se razlike u plaćama smanjuju

Trend povećanja razlika u plaćama između muškaraca i žena u Hrvatskoj u suprotnosti je trendom na razini cijele Unije. U EU su razlike u plaćama od 2011. do 2016. godine blago smanjene, za 0,6 postotnih bodova, pokazalo je izvješće Eurostata.

Razlike u plaćama su od 2011. smanjene u većini članica, najviše u Rumunjskoj, za 4,4 postotna boda, te u Mađarskoj, za četiri postotna boda. Više od tri postotna boda smanjenje su razlike u Španjolskoj, Austriji, Belgiji i Nizozemskoj.

Nasuprot njima, razlike su uvećane u 10 zemalja članica, uključujući Hrvatsku, a ponajviše u Portugalu i Sloveniji, za 4,6, odnosno 4,5 postotnih bodova.

U Hrvatskoj je razlika u plaćama uvećana za tri postotna boda – s 5,7 posto prema podacima iz 2010., na 8,7 posto, prema podacima iz 2014. godine, pokazalo je izvješće Eurostata.

Komisiji preostaju samo apeli

“Žene i muškarci su ravnopravni. To je jedna od temeljnih vrijednosti EU-a. Međutim, žene ipak rade dva mjeseca besplatno svake godine u odnosu na svoje kolege. Takvu situaciju više ne možemo prihvaćati”, poručili su povjerenica EK za pravosuđe Vera Jourová, povjerenica za zapošljavanje Marianne Thyssen i potpredsjednik Frans Timmermans.

EK, međutim, nema efikasnih mehanizama kojima bi mogla utjecati na smanjivanje jaza u plaćama. Preostaju im amo apela, poput onog upućenog eurozastupnicima i
državama članicama da odobre inicijative koje je predložilo izvršno tijelo EU kako bi se premostio rodni jaz u plaćama. Jedan od inicijativa odnosi se primjerice na poboljšanje prava za zaposlene roditelje.

Pročitajte i ovo:
Ženske kvote u biznisu? Evo što kažu poslovne žene
Prosječna plaća top menadžera u Hrvatskoj niti 13.000 kuna?