Uvjeti korištenja

Prvi plan d.o.o. vam omogućuju korištenje sadržaja portala prviplan.hr koje je regulirano ovim uvjetima korištenja.

Korištenjem bilo kojeg dijela portala smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja, te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Sadržaji na stranicama Prvog plana izrađeni su u svrhu informiranja i obrazovanja. Sadržaj na portalu zaštićen je autorskim pravima.

Sadržaji se ne smiju kopirati, mijenjati, prenositi, prodavati, prevoditi ili na neki drugi način činiti dostupnim trećima bez prethodne pisane suglasnosti tvrtke Prvi plan d.o.o., osim u slučaju uobičajenog dijeljenja informativnog sadržaja na društvenim mrežama i internetu na načine koji čuvaju integritet sadržaja i izvor informacije.

Sadržaji ne predstavljaju investicijski savjet ili davanje ponude. Temelje se na javno dostupnim podacima za čiju potpunost i točnost Prvi plan ne preuzima odgovornost.

Korištenjem sadržaja portala i pripadajućih servisa korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz takvog korištenja te se obvezuje koristiti sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Prvi plan zadržava pravo ukloniti sadržaj koji smatra neprimjerenim ili ne odgovara uvjetima uporabe.

Prvi plan nije ni na koji način odgovoran za materijalni ili nematerijalni gubitak ili štetu nastalu korištenjem ovog portala.

Poveznice na vanjske stranice

Prvi plan sadržava poveznice (link) na internetske stranice izvan portala. Objavljuje ih u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala. Sadržaje izvan portala korisnik upotrebljava na vlastitu odgovornost.

Registrirani korisnici

Registracijom korisnik portala dobiva podatke o korisničkom računu – korisničko ime i lozinku. Prvi plan nema pristup korisničkim lozinkama, tajnim pitanjima i odgovorima.

Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu, te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa.

Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama.

Izričito je zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

Registracijom ili kreiranjem korisničkog računa korisnik daje privolu da ga se putem sredstava elektroničke komunikacije kontaktira te da prima materijale i obavijesti izdavača.

Korisnik u svako doba može povući navedenu privolu slanjem poruke na e-mail adresu: info@prviplan.hr

Registriranjem na portal korisnik pristaje na uporabu osobnih podataka u svrhe navedene u Uvjetima korištenja.

Zaštita privatnosti i osobnih podataka

Prvi plan štiti osobne podatke korisnika od neovlaštenog pristupa, korištenja ili odavanja. Svi podaci iz procesa registracije te ostali podaci o korisniku koriste se isključivo u svrhu za koju su prikupljeni.

Prvi plan ni pod kojim uvjetima prikupljene podatke neće učiniti dostupnima trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza utvrđena pozitivnim propisima RH.

Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, korištenja ili odavanja.

Kolačići

Prvi plan koristi tzv. kolačiće (cookies). Korištenjem portala pristajete na uporabu kolačića i smatra se da ste u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima.

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju postavke korisnika, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada korisnik opet otvori istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene potrebama korisnika.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući neke tehničke podatke kao što je IP-adresa korisnika. Ove informacije mogu biti spremljene jedino ako to korisnik omogući – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im korisnik nije dao i ne mogu pristupiti drugim datotekama na računalu korisnika.

Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića korisniku nisu vidljive. Korisnik može promijeniti svoje postavke internet preglednika tako da sam bira hoće li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti. Isključivanjem kolačića korisnik odlučuje hoće li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu.